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https://pgc-snia.inia.gob.pe:8443/jspui/handle/inia/1150
Title: | Compositional characterization of native Peruvian chili peppers (Capsicum spp.) | Authors: | Meckelmann, Sven Riegel, Dieter Van Zonneveld, Maarten Rios Lobo, Llermé Peña Yacila, Karla Andrea Ugás Carro, Roberto Quinonez, Lourdes Mueller Seitz, Erika Petz, Michael |
Keywords: | Chili pepper;Capsicum;Capsaicin;Viitamin C;Quercetin;Color | Issue Date: | 14-Feb-2013 | Publisher: | American Chemical Society | Source: | Meckelmann, S. W., Riegel, D. W., van Zonneveld, M. J., Ríos, L., Peña, K., Ugas, R., Quinonez, L., Mueller-Seitz, E., & Petz, M. (2013). Compositional Characterization of Native Peruvian Chili Peppers (Capsicum spp.). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 61(10), 2530–2537. https://doi.org/10.1021/jf304986q | Journal: | Journal of Agricultural and Food Chemistry | Abstract: | The national Capsicum germplasm bank of Peru at INIA holds a unique collection of more than 700 Capsicum accessions, including many landraces. These conserved accessions have never been thoroughly characterized or evaluated. Another smaller collection exists at UNALM, and CIDRA provided taxonomically characterized fruits from the Amazon region of Ucayali. Of these collections, 147 accessions have been selected to represent the biodiversity of Peruvian Capsicum annuum, Capsicum baccatum, Capsicum chinense, and Capsicum frutescens by morphological traits as well as by agronomic characteristics and regional origin. All fruits from the selected accessions have been oven-dried and ground in Peru and analyzed in Germany. Results are reported for each accession by total capsaicinoids and capsaicinoid pattern, total polyphenol content, antioxidant capacity, specific flavonoids (quercetin, kaempferol, luteolin, apigenin), fat content, vitamin C, surface color, and extractable color. A wide variability in phytochemical composition and concentration levels was found. El banco nacional de germoplasma de Capsicum de Perú en el INIA posee una colección única de más de 700 accesiones de Capsicum, incluyendo muchas variedades locales. Estas accesiones conservadas nunca han sido caracterizadas o evaluadas a fondo. En la UNALM existe otra colección más pequeña, y el CIDRA proporcionó frutos taxonómicamente caracterizados de la región amazónica de Ucayali. De estas colecciones, 147 accesiones han sido seleccionadas para representar la biodiversidad de Capsicum annuum, Capsicum baccatum, Capsicum chinense, y Capsicum frutescens peruanos por rasgos morfológicos así como por características agronómicas y origen regional. Todos los frutos de las accesiones seleccionadas han sido secados al horno y molidos en Perú y analizados en Alemania. Los resultados son reportados para cada accesión por capsaicinoides totales y patrón de capsaicinoides, contenido total de polifenoles, capacidad antioxidante, flavonoides específicos (quercetina, kaempferol, luteolina, apigenina), contenido de grasa, vitamina C, color superficial y color extraíble. Se observó una gran variabilidad en la composición fitoquímica y los niveles de concentración. |
Description: | 8 Páginas |
URI: | http://hdl.handle.net/20.500.12955/1150 | ISSN: | 1520-5118 | DOI: | 10.1021/jf304986q | Rights: | info:eu-repo/semantics/closedAccess |
Appears in Collections: | Artículos científicos |
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