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Título: Draft genome sequence of Bacillus thuringiensis strain UNMSM10RA, isolated from potato crop soil in Peru
Autores: Delgado Silva, Yolanda Bedsabé 
Tarazona Jurado, David Demetrio 
Serna Chumbes, Manuel Fernando 
Juscamayta, Eduardo 
Chávez Galarza, Julio César 
Farfán Vignolo, Evelyn Roxana 
Delgado Rivera, Luis Gabriel 
Flores Paucarima, Abad 
Solano, Gabriela 
Gutiérrez Reynoso, Dina Lida 
Palabras clave: Potato;Crop soil;Genome sequence;tRNA;RNA
Fecha de emisión: 9-ene-2020
Editor: American Society for Microbiology
Fuente: Delgado-Silva, Y. B, Tarazona, D., Serna, F., Juscamayta, E., Chávez-Galarza, J. C., Farfán-Vignolo, E. R., Delgado, G., Flores, A., Solano, G., & Gutierrez, D. L. (2020). Draft genome sequence of Bacillus thuringiensis strain UNMSM10RA, isolated from potato crop soil in Peru. Microbiol Resour Announc, 9, e01189-19. https://doi.org/10.1128/MRA.01189-19
Revista: Microbiology Resource Announcements 
Resumen: 
The 5.5-Mb genome sequence of Bacillus thuringiensis strain UNMSM10RA, isolated from potato crop soil, is reported in this study. The strain UNMSM10RA contains 5,347 protein-coding sequences, 105 tRNA genes, 15 rRNA genes, and 5 noncoding RNA (ncRNA) genes, with an average G+C content of 35.1%. Within protein-coding genes, 31 were detected and identified in the metabolism of heavy metals such as arsenic, cadmium, and copper. Further analyses will be performed and provide more information for understanding the evolution of these Bacillus thuringiensis strains and their potential uses.

En este estudio se presenta la secuencia genómica de 5,5 Mb de la cepa UNMSM10RA de Bacillus thuringiensis, aislada de suelo de cultivo de patata. La cepa UNMSM10RA contiene 5.347 secuencias codificadoras de proteínas, 105 genes de ARNt, 15 genes de ARNr y 5 genes de ARN no codificante (ARNnc), con un contenido medio de G+C del 35,1%. Dentro de los genes codificadores de proteínas, se detectaron e identificaron 31 en el metabolismo de metales pesados como el arsénico, el cadmio y el cobre. Se realizarán nuevos análisis que aportarán más información para comprender la evolución de estas cepas de Bacillus thuringiensis y sus posibles usos.
Descripción: 
2 Páginas
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12955/1229
ISSN: 2576-098X
DOI:  10.1128/MRA.01189-19
Derechos: info:eu-repo/semantics/openAccess
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